ACUPUNCTUUR BREED INZETBAAR

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wel 4000 jaar geleden ontstaan. De therapie is gericht op het behandelen van klachten door middel van het aanzetten van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Met extreem dunne naalden worden bepaalde punten op de energiebanen van het lichaam (meridianen) behandeld waardoor energie weer op een natuurlijke manier kan stromen en de balans in het lichaam kan herstellen.Wanneer je gevoelig bent voor naaldjes kunnen de acupunctuurpunten behandeld worden met stemvorken of een elektrische puntstimulator.

Lichamelijke en geestelijke klachten zijn in de Chinese Geneeskunde onafscheidelijk met elkaar verbonden (holistisch) en deze klachten laten zich met acupunctuur goed behandelen.
De onderstaande indicaties geven een beeld van de reikwijdte van de acupunctuur.

  • Acute en chronische pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn (CH), neuralgieën,
  • Rugklachten (ook hernia) met uitstraling, bekkeninstabiliteit, nekklachten, knieklachten (niet bij meniscus- en kruisbandlaesie)
  • Menstruatieklachten, bijholteontstekingen, prikkelbaar darmsyndroom (PDS)

(Uit de lijst van indicaties voor acupunctuur opgesteld door de WHO)

Heb je vragen over specifieke klachten neem even contact op

VITALITEIT

In mijn praktijk behandel ik regelmatig mensen met een gebrek aan vitaliteit. Acupunctuur bij Burn-out klachten is zeer effectief en biedt ondersteuning bij het herstel. Ik geef tijdens mijn behandelingen oefeningen en voedingsadviezen ter zelf-behandeling mee hierdoor kunt u thuis werken aan herstel.

OVERGANG

Acupunctuur in combinatie met voedingsaanpassingen en lifestyleadviezen balanceren lichamelijke en geestelijke klachten. Iedere vrouw ervaart de overgang op haar eigen manier; klachten rondom de overgang zijn zeer uiteenlopend. Neem gerust contact op wanneer u vragen hierover heeft.

ZWANGERSCHAP

Acupunctuur in combinatie met voedings- en lifestyleadviezen tijdens de zwangerschap of ter ondersteuning van het zwanger worden, ervaren vrouwen als prettige ondersteuning. Het wordt ingezet bij o.a. zwangerschapsmisselijkheid,  oedeem, huidklachten, bekkenklachten, hoofdpijn en gebrek aan energie.

Meer weten? Klik door>>>

Eerste behandeling Acupunctuur

Voordat u bij mij komt vult u een gezondheidsformulier. Ik kan me dan voorbereiden op uw consult. Na een uitgebreid gesprek over uw gezondheid , voel ik de pols en bekijk ik uw tong. Aan de hand van alle informatie stel ik een (Chinese) diagnose en bespreek dit met u. 

Vervolg behandelingen

Aan het begin van elke vervolg-behandeling voel ik de pols en bekijk de tong. Tijdens de vervolgbehandelingen zal besproken worden wat u zelf kunt doen om beter in balans te komen. Levenstijl, voeding, ademhalings- en ontspanningsoefeningen zijn onderwerpen die hierbij aan bod kunnen komen

Aangesloten bij LVNT

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en werk vanuit de gedragscodes en regels zoals vastgesteld door LVNT. Verder is de praktijk ingeschreven bij RBCZ, Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg. Via RBCZ is de praktijk voorzien van een onafhankelijke klachten- en geschillencommissie die de kwaliteit van uw behandeling garandeert. Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt, worden de consulten door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.