ACUPUNCTUUR, Reeuwijk-Gouda

Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wel 4000 jaar geleden onstaan. De therapie is gericht op het behandelen van klachten door middel van het aanzetten van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Met extreem dunne naalden worden bepaalde punten op de energiebanen van het lichaam (meridianen) behandeld waardoor energie weer op een natuurlijke manier kan stromen en de balans in het lichaam kan herstellen.

Lichamelijke en geestelijke klachten zijn in de Chinese Geneeskunde onafscheidelijk met elkaar verbonden (holistisch) en deze klachten laten zich met acupunctuur goed behandelen.
De onderstaande indicaties geven een beeld van de reikwijdte van de acupunctuur.

  • Acute en chronische pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn (CH), neuralgieën, 
  • Rugklachten (ook hernia) met uitstraling, bekkeninstabiliteit, nekklachten, knieklachten (niet bij meniscus- en kruisbandlaesie)
  • Menstruatieklachten, bijholteontstekingen, prikkelbaar darmsyndroom (PDS)

(Uit de lijst van indicaties voor acupunctuur opgesteld door de WHO)

Heb je vragen over specifieke klachten neem even contact op

ACUPUNCTUUR BIJ BURN-OUT

In mijn praktijk behandel ik veel mensen met een gebrek aan vitaliteit. Acupunctuur bij Burn-out klachten is zeer effectief en ondersteunend bij het herstel. Ik geef tijdens mijn behandelingen oefeningen en voedingsadviezen ter zelfbehandeling mee hierdoor kunt u thuis werken aan herstel.

ACUPUNCTUUR EN OVERGANG

Acupunctuur in combinatie met voedingsaanpassingen en lifestyleadviezen is zeer effectief bij het behandelen van allerlei overgangsklachten op lichamelijk als wel geestelijk gebied. Klachten rondom de overgang zijn zeer uiteenlopen. Neem gerust contact op wanneer u vragen hierover heeft.

Eerste behandeling Acupunctuur

Voordat u bij mij komt vult u een gezondheidsformulier. Ik kan me dan voorbereiden op uw consult. Na een uitgebreid gesprek over uw gezondheid , voel ik de pols en bekijk ik uw tong. Aan de hand van alle informatie stel ik een (Chinese) diagnose en bespreek dit met u. 

Vervolg behandelingen

Aan het begin van elke vervolg-behandeling voel ik de pols en bekijk de tong. Tijdens de vervolgbehandelingen zal besproken worden wat u zelf kunt doen om beter in balans te komen. Levenstijl, voeding, ademhalings- en ontspanningsoefeningen zijn onderwerpen die hierbij aan bod kunnen komen

Aangesloten bij VNT

Ik ben aangesloten bij de VNT, de beroepsvereniging van natuurgeneeskundig therapeuten. Bij de meeste aanvullende ziektenkostenverzekeringen wordt de behandeling geheel of deels vergoed. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.