Bewust worden door middel van beweging, ademhaling en ontspanning

 Zaterdagochtend 7 april

Basic Chi buitentraining

Een uur waar bewust ademhalen, beweging en de kracht van de Natuur je een goede start voor het weekeind zullen geven!

Tijd: 8.00-9.00

Kosten: vrijwillige bijdrage (pet gaat rond) 

Locatie: niet elke keer hetzelfde, maar is in en rond Gouda/Reeuwijk. Bij aanmelding krijg je de plek waar we verzamelen te horen.

Voor aanmelden>>>>

WEKELIJKSE TRAINING BASIC-CHI OP MAANDAGAVOND EN WOENSDAGOCHTEND

Op maandagavond  en op woensdagochtend kun je in een kleine groep aan de slag met Basic-Chi.

Wanneer: start en kennismakingslessen op 28-8 en 30-8
wekelijks maandagavond, 20.00-21.00 uur en woensdagochtend 9.00-10.00u.

Waar: Lindelaan 3, 2803 SH Gouda
Kosten: per les 9 euro, eerste les gratis.  Betaling vind plaats per serie van een aantal lessen.
Max. aantal deelnemers: 7 personen.

Wil je een keer meedoen? Heb je interesse? Neem dan contact op, klik >>>>

 

WAT IS BASIC-CHI?

Basic-chi is een training waarbij Westerse oefeningen voor ademhaling en bewust worden van bewegen samen komen met Oosterse bewegingstherapie.

Jeanine heeft een brede achtergrond en haar kennis vanuit oa. de Westerse AOT (adem-en ontspanningstherapie) en Feldenkraismethode, zet zij in combinatie met oefeningen uit de Oosterste traditie in (Qigong en Do-in).

De training start altijd met een warming-up waarbij de energie gewekt wordt en de aandacht naar binnen wordt gebracht. Door de combinatie van beweging en ademhaling kom je in contact met jezelf en ervaar je hoe het op dat moment met je is. Na deze oefeningen werken we aan een Element van de 5 elementen in relatie tot het seizoen.
De oefeningen hebben als doel herstel van fysieke en geestelijke balans waardoor zelfherstel en heling kan plaatsvinden.

 

POSTNATALE QI:

In de Traditionele Chinese Geneeskunde, TCG, zijn ademhaling en voeding de belangrijkste bronnen van Postnatale Qi. Postnatale Qi is niets anders dan de energie die je vanaf je geboorte nodig hebt om te leven en die nodig is voor alle lichaamsprocessen.

Een goede ademhaling is net zo belangrijk voor je gezondheid als goede voeding. De kwaliteit van de ademhaling heeft direct invloed op allerlei lichamelijke processen en bepaalt sterk hoe je je voelt.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde is de energie van de ademhaling verbonden met de longen, dikke darm, onze huid en met de nieren. Op geestelijk niveau zijn de longen verbonden met de vermogens om grenzen te stellen en voor jezelf ruimte te creëren. Juiste ademhaling biedt structuur en helpt bij het loslaten van gedachten. Mensen die hier last van hebben (sensitief) kunnen de ademhaling goed gebruiken om de aandacht meer naar binnen te richten en beter te aarden.

Qigong is een onderdeel vanuit de Chinese Geneeskunde en is op vitaliteit en behouden van gezondheid gericht. Het is een bewegingskunst gekoppeld aan ademhaling en meditatie die onze Qi zo optimaal mogelijk doet stromen en de meridianen vrijhoudt of maakt van blokkades die de energie doen stagneren.