Wekelijks Basic-chi op maandagavond en woensdagochtend

LOCATIE: Vijfde Huis, Gouda

Blijf fit, ontspan en beweeg mee in je eigen natuur

Wat is eigenlijk Basic-chi?  Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Hieronder kun je het lezen, maar wil je werkelijk weten wat we precies doen en wat het voor jou betekent? Je bent van harte uitgenodigd om een gratis proeflesje mee te draaien.

Basic-chi is een trainingsvorm die gericht is op het in gang zetten van je energie, het laten stromen van energie in je lichaam door middel van zachte oefeningen, beweging en ademhaling. De oefeningen versterken de verbinding met jezelf en oefenen de aandacht naar binnen.
De training start altijd met een warming-up waarbij het lichaam in gang gezet wordt en de aandacht naar binnen gaat. Door de combinatie van beweging en ademhaling kom je in contact met jezelf en ervaar je hoe het op dat moment met je is. Na deze warming-up wordt er gewerkt met oefeningen vanuit de 5 elementen (Qigong). Deze oefeningen zijn gericht op de energie die het lichaam nodig heeft in een bepaald jaargetijde of levensfasen. De oefeningen zijn gezamenlijk, maar gericht op aanzetten van je eigen energiesysteem. De groepsdynamiek helpt hierbij. De oefeningen werken verzachtend, openend en werken diep in het lichaam door. Ze hebben als doel herstel van fysieke en geestelijke balans, het bekrachtigen van je energie en versterking van je zelf-genezend vermogen.

Jeanine Kouijzer heeft een brede achtergrond op het gebied van mindful bewegen en combineert haar jarenlange ervaring als fysiotherapeute met oa. specialisatie in adem-en ontspanningstherapie, Awareness Through the Body en Feldenkraismethode met kennis en oefeningen uit de Oosterste traditie in (Qigong en Do-in).

Maandagavond 20.00- 21.00 uur
Woensdagochtend groep I 9.00-10.00 uur
Woensdagochtend groep II 10.30-11.30 uur


Locatie:  Vijfde Huis, Livingstonelaan 54 Gouda
Kosten: Per les 10 euro, totaal 140 euro.
Je geeft je op en betaalt voor één seizoen
Rooster: zie hieronder

Wil je een keer meedoen? Heb je interesse?
Klik hier om je aan te melden Je hoort dan zo snel mogelijk of er plek is.

Lesrooster

Maandagavond voorjaar 2021 Woensdagochtend voorjaar 2021
4,11,18, 25 januari

8, 15 februari

1, 8, 15, 22, 19 maart

12, 19, 26 april

6, 13, 20, 27 januari

10, 17 februari

3, 10, 17, 24, 31 maart

7, 14, 21 april