Wekelijkse Basic-Chi lessen voorjaar 2019

Wekelijks op maandagavond en woensdagochtend


Uit je hoofd in je lijf met Basic-chi: aandacht voor beweging en Ademhaling

De training start altijd met een warming-up waarbij het lichaam in gang gezet wordt en de aandacht naar binnen gaat. Door de combinatie van beweging en ademhaling kom je in contact met jezelf en ervaar je hoe het op dat moment met je is. Na deze warming-up wordt er gewerkt met oefeningen vanuit de 5 elementen. Oefeningen zijn gericht op de energie die het lichaam nodig heeft in een bepaald jaargetijde. De oefeningen kunnen ook thuis worden gedaan en hebben als doel herstel van fysieke en geestelijke balans  en zelf-herstel en healing.

Jeanine Kouijzer heeft een brede achtergrond op het gebied van mindful bewegen en combineert haar jarenlange ervaring als fysiotherapeute met oa. specialisatie in adem-en ontspanningstherapie, Awareness Through the Body en Feldenkraismethode met kennis en oefeningen uit de Oosterste traditie in (Qigong en Do-in).

Locatie: Lindelaan 3, 2803 SH Gouda
Kosten: per les 10 euro, eerste les gratis. De lessen lopen tot half april ( pasen) betaling per periode.

Wil je een keer meedoen? Heb je interesse? Neem dan contact op, klik >>>>

Maandagavond 20.00- 21.00 uur:

Januari: 6,20,27

februari: 3,10, 17

maart: 2, 9, 16, 23

april: 30, 6

Woensdagochtend  9.00- 10.00u

januari: 8,15, 22, 29

februari: 5,12, 19

maart: 4, 11, 18, 25

april: 1, 8

Binnenklank: adembewustwording en stembevrijding

zaterdag14 december 2019


Ter voorbereiding op midwinter is de periode tot half december ook voor ons een mooie tijd om ons meer naar binnen te keren. Om stil te staan bij onze eigen oogst. En om los te laten van datgene wat wij niet meer nodig hebben, niet meer dient of ons tegenhoudt. Niet omdat we er persé van af willen, maar omdat het goed is zo. Wanneer wij afstand doen van iets vanuit dankbaarheid, ontstaat er een nieuwe vrije ruimte.

De workshop ‘Binnenklank’ gaat daarover.
Door middel van adembewustwording en stembevrijding contact te maken met onze binnenwereld.
Een ontspannen ademhaling leidt tot makkelijker bij jezelf blijven, stressreductie en helpt je bij het innemen van ruimte. Adembewustwording gaat niet alleen over bewust worden van je ademhaling, maar ook over de moeiteloosheid en vanzelfsprekendheid van je ademhaling. Door middel van dit bewust worden kun je makkelijker contact maken met je binnenwereld.

In de middag komt de stem erbij, want met onze adem en stem kunnen we direct onze ratio en gevoel met elkaar verbinden. En de verbinding maken tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Je ervaart via toegankelijke klank en improvisatie oefeningen en samenzang de kracht van zingen. We zingen met de hele groep en werken ook in tweetallen. We maken klank en besteden ruime aandacht aan ademhaling. Ook krijgt iedereen de gelegenheid om individueel zijn/haar eigen klank en zingen verder te onderzoeken. Dat doen we met pianobegeleiding. Ervaar de vrijheid van je stem en geef ruimte aan jouw geluid, aan jouw klank, aan jouw lied?

Voor aanmelden: klik hier>>>>

Locatie: Cultuurhuis Gouda
Datum: zaterdag 14 december
Tijd: 10.00 –17.00
Deelname € 90,-