DSC_7604

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Jeanine Kouijzer en ben sinds september 2015 afgestudeerd Acupuncturist en Voedingsdeskundige.

Met acupunctuur heb ik een waardevolle manier gevonden om de energie  nodig voor genezing te faciliteren en klachten van mensen te behandelen.
Vanuit mijn brede achtergrond en ervaring op verschillende gebieden heb ik een groot verlangen kennis te delen en mensen inzicht te bieden in hun eigenheid en mogelijkheden om aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid en ziekten of problemen. De enorme rijkdom aan kennis vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) vertaal ik op een westerse en toegankelijke manier aan mijn klanten. Hiermee bied ik een een ander perspectief op genezing.
Als fysiotherapeut heb ik jaren lang mensen letterlijk, maar ook figuurlijk, ondersteund om in beweging te komen. Na 10 jaar werkervaring als fysiotherapeut heb ik een Vakopleiding voor Beeldende kunst afgerond en ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Atelier de Schildpad. Met mijn kunstwerken en met lesgeven heb ik op geprobeerd klanten een spiegel voor te houden en hen te laten ervaren dat iedereen uniek en bijzonder is.
Vanuit het lesgeven heb ik me uiteindelijk meer toegelegd op het coachen en begeleiden van kinderen en volwassenen als zelfstandig coach en gastdocent in het onderwijs. Mijn uitgangspunt is dat iedereen zelf op zijn eigen manier kan leren omgaan met problemen. Eigenheid, creativiteit en inzicht zijn hierbij belangrijke ingrediënten om tot oplossingen te komen.

De start van mijn studie voor Acupuncturist (2012) voelde als thuiskomen. Een bijzondere ervaring omdat ik tot dan toe geen grote interesse in China of Azië had. De verschillende filosofieën waarop deze geneeskunde zijn gebaseerd sloten naadloos aan bij mijn gedachten over ziekten en gezondheid en niet in de laatste plaats op mijn levensfilosofie. Zelfs de thema’s van mijn kunstwerken vond ik hierin terug.