DSC_7604

Mijn naam is Jeanine Kouijzer en ben sinds september 2015 afgestudeerd Acupuncturist en Voedingsdeskundige.

Met de Chinese Geneeskunde heb ik een waardevolle manier gevonden om de energie,  nodig voor genezing, te faciliteren in het helende vermogen van mensen te ondersteunen.

Met een brede achtergrond en ervaring op verschillende gebieden, fysiotherapie en beeldendkunstenaar, heb ik een groot verlangen kennis te delen en mensen inzicht te bieden in hun eigenheid en mogelijkheden om aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid en ziekten of problemen. De enorme rijkdom aan kennis vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) vertaal ik op een westerse en toegankelijke manier aan mijn klanten. Hiermee bied ik een een ander perspectief op genezing.

De start van mijn studie voor Acupuncturist (2012) voelde als thuiskomen. Een bijzondere ervaring omdat ik tot dan toe geen grote interesse in China of Azië had. De verschillende filosofieën waarop deze geneeskunde zijn gebaseerd sloten naadloos aan bij mijn gedachten over ziekten en gezondheid en niet in de laatste plaats op mijn levensfilosofie. Zelfs de thema’s van mijn kunstwerken vond ik hierin terug.

Als fysiotherapeut heb ik jaren lang mensen letterlijk, maar ook figuurlijk, ondersteund om in beweging te komen. In beweging komen met aandacht voor bewustwording door onder andere Adem- en  ontspanningstherapie (Methode Jan van Dixhoorn) en de Feldenkraismethode. De basis van de Fysiotherapie met de twee genoemde methodieken vormen nog steeds de basis waaruit ik put om mijn klanten meer handvatten te bieden zelf aan hun gezond Zijn te kunnen werken. Aangevuld met de Oosterse oefenvormen zoals Qi gong, Do-in en Healing Tao bied ik in mijn praktijk kennis en kunde uit Oost en West, waarbij het me gaat om de verbinding tussen de twee te creëren zodat mensen zo goed mogelijk begeleid worden.

Na 10 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut heb ik een Vakopleiding voor Beeldende kunst afgerond en ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Atelier de Schildpad. Met mijn kunstwerken en met lesgeven heb ik op geprobeerd klanten een spiegel voor te houden en hen te laten ervaren dat iedereen uniek en bijzonder is.
Mijn uitgangspunt is dat iedereen zelf op zijn eigen manier kan leren omgaan met problemen. Eigenheid, creativiteit en inzicht zijn hierbij belangrijke ingrediënten om tot oplossingen te komen.

Naast mijn praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde ben ik nog steeds werkzaam vanuit Atelier de Schildpad en geniet enorm van de afwisseling.