KEUKENAPOTHEEK

Onze keuken, een bergplaats voor gezondheid.

Het woord apotheek komt uit het Grieks en betekend letterlijk bergplaats. Het was vroeger een ruimte in een klooster waar geneeskrachtige kruiden werd bewaard. Onze keuken vormt onze huisapotheek. Aandacht aan onze voeding, de juiste voedingskeuzes en voedselbereidingen zijn essentieel voor onze gezondheid. Maar ook bij klachten en ziekte is voeding de eerste stap die bijdraagt aan de balans om weer te herstellen en te helen.

VOEDING ALS MEDICIJN: Voedingstherapie.

Voedingsadvies wordt ingezet als therapie maar is geen dieet. Het advies wordt gebaseerd op een Chinese diagnose die ik stel door een uitgebreid vraaggesprek en de pols- en tongdiagnostiek. De voedingsadviezen zijn afgestemd  en aangepast op jouw persoonlijke situatie en daarom goed toepasbaar.

De Chinese geneeskunde gaat uit van de energetische werking van voeding; voeding kan verwarmend, verkoelend zijn, kan je energie naar buiten brengen of juist naar binnen. Wat voeding doet is mede afhankelijk van de smaak en de thermische waarde. Een overzicht hiervan kun je op de site downloaden>>>>. Wel met als aantekening dat verschillende bronnen verschillende thermische waarden kunnen geven aan bepaalde voor bepaalde voeding. Het zijn dus geen vaststaande gegevens. Ga vooral zelf aan de slag met proeven en voel wat voeding en smaken met jouw energie doet.

Meer weten over voeding en de vijf element? Klik hier>>>> voor een reader over vitaliteit en voeding. Klik op de foto's om meer te weten te komen van de elementen en hun smaken. Of mail/bel voor een afspraak in mijn praktijk in Reewijk-Gouda.